Chronische pijn? Altijd moe?
Vaak hoofdpijn, spierpijn, last van je maag en darmen...?

Detoxen in een infraroodsauna maakt een wereld van verschil
 
Wat is detoxen?
'Detoxen' betekent letterlijk ontgiften: je verwijdert alle opgehoopte gifstoffen uit je lichaam. Die gifstoffen krijg je binnen omdat we vervuilde lucht inademen, sigaretten roken, alcohol drinken, kant-en-klare voeding eten met bewaarstoffen in, make-up smeren, in aanraking komen met plastic verpakkingen... Kortom: er is geen ontkomen aan.
 
En waarom is detoxen nodig?
Ons lichaam voert normaal gezien vanzelf alle giftige afvalstoffen af. Vooral onze lever is een belangrijk orgaan in het afvoeren van afvalstoffen; je kunt 'm gerust omschrijven als het afvalverwerkende bedrijfje van ons lichaam.
 
Maar als je lever té veel gifstoffen moet verwerken, kan het gebeuren dat ie overbelast raakt en niet meer optimaal functioneert. Gevolg: de giftige stoffen stapelen zich op in je lichaam en je krijgt last van een resem (vage) klachten:
 
• Je voelt je voortdurend moe.
• Je hebt hoofdpijn, maag- en darmklachten.
• Je hebt last van allergieën, geïrriteerde ogen, jeuk en irritaties.
• Je huid ziet er vaal uit, je hebt uitslag of acne.
• Je voelt je neerslachtig en lusteloos.
• Je valt niet af, ondanks talloze dieetpogingen.
• Je slaapt slecht.
• Je hebt last van chronische ontstekingen.
...
 
Als dat het geval is, kan detoxen een wereld van verschil betekenen.
 
 
Hoe kun je detoxen?
De radicale manier = slecht voor je lichaam
Er zijn verschillende manier om te detoxen, de ene al wat radicaler en ingrijpender dan de andere. Je kunt bijvoorbeeld sapkuren volgen, een periode lang vasten, darmspoelingen laten doen, detoxpillen slikken... Nadeel van deze radicale ontgiftingsmethodes is dat ze niet goed zijn voor je lichaam. Wie een week lang alleen op sapjes leeft, pleegt een aanslag op z'n gezondheid.
 
De makkelijke manier = zweten
Eén van de meest efficiënte en makkelijkste manieren om te ontgiften, is door te zweten, aldus experts. Via je huid verlaten alle gifstoffen je lichaam, zo simpel is het eigenlijk. Detoxen kan dus perfect in een infraroodsauna bij jou thuis. De voordelen van zo'n sauna:
- Je zweet drie keer zo hard als in een gewone Finse sauna, dus het detox-effect is veel groter.
- De temperatuur bedraagt ongeveer 50°, da's de helft van een gewone sauna. De temperatuur is aangenaam, in tegenstelling tot de drukkende hitte waar veel mensen in een gewone sauna last van krijgen.
- De sauna zet je makkelijk bij je thuis, je hebt alleen een stopcontact nodig.
 
Detoxen in een infraroodsauna gebeurt op drie manieren:
• Je vetcellen (= dé plek waar giftige stoffen zich graag verbergen) worden gestimuleerd en laten hun afvalstoffen vrij.
• Je bloedcirculatie verbetert en zorgt ervoor dat giftige stoffen naar je lever vervoerd worden en daar verwerkt kunnen worden.
• Door te zweten verlaten gifstoffen je lichaam ook via je huid.
 
LEES OOK ONZE BLOG
• Detoxen via sapjes of infraroodsauna?
http://www.anneliesstraalt.be/asite/nieuws_detail.php?p=0,1,1,1,0,1&newsid=22
• Detoxen zoals Gwyneth Paltrow
http://www.anneliesstraalt.be/asite/nieuws_detail.php?p=0,1,1,1,0,1&newsid=16
 
 
Dit zeggen experts over detoxen in een infraroodsauna
 
Dokter Sherry A. Rogers, lid van het American College of Allergy, Asthma and Immunology en bekend van haar bestseller 'Detoxify or Die', zweert bij infraroodsauna's als dé detox bij uitstek:
 
"De enige manier waarop je lichaam vanzelf schadelijke stoffen afvoert, is door te transpireren. Je kunt gaan joggen, sporten, in de tuin werken... Maar makkelijker én beter meetbaar is een infraroodsessie, omdat die veel effectiever én ook comfortabeler is."
 
Dokter Alejandro Junger, de persoonlijke arts van Hollywoodster Gwyneth Paltrow, zweert bij een Health Mate infraroodsauna als de ideale detox.
 
"Ik doe het elke dag een kwartier, tot ik goed begin te zweten. Maar drie keer per week wat langer is natuurlijk ook prima." Het effect op je gezondheid is onmiskenbaar. "Door te zweten gaan de gifstoffen uit je lijf. Naast het geweldig relaxerende effect van infraroodstralen - het is bewezen dat je stressniveau na een sauna effectief naar beneden gaat - is het een zegen voor zware metaalvergiftiging, spier- en gewrichtsklachten zoals fibromyalgie en je immuunsysteem", vertelt hij op goop.com, waar hij meteen ook Health Mate als één van zijn favoriete merken van infraroodsauna's noemt.
 
 
Waarom detoxen in een Health Mate infraroodsauna en geen andere?
Er zijn heel wat infraroodcabines op de markt, en sommige een stuk goedkoper dan Health Mate. Maar laat je niet misleiden: goedkopere infraroodsauna's zijn eigenlijk warmtecabines die geen effect hebben op je gezondheid
 
Onze stralingselementen
Het geheim van een Health Mate zit 'm in de stralingselementen die gebruikt worden. Health Mate is de enige infraroodsauna-fabrikant ter wereld die Tecoloy stralingselementen gebruikt die op een golflengte zitten (6.340 nanometer om precies te zijn) die als het ware 'gemaakt' is voor ons lichaam en een therapeutisch effect hebben. De warmtestralen van de infraroodstraling in een Health Mate-infraroodsauna dringen door tot in onze lichaamscellen en zetten daar moleculen in beweging. Die beweging binnen in ons lichaam wekt (eveneens vanbinnen) warmte op. De infraroodstralen slagen er dus in ons lichaam op te warmen zónder de omgevingslucht te verwarmen, en dat in tegenstelling tot een klassieke sauna.


Zweten = afvalstoffen verliezen
Vervolgens gaat je lichaam aan de slag om die warmte af te voeren. Je gaat dus zweten en verliest lichaamsvocht: 80% water en 20% afvalstoffen. Maar dat is niet alles. Heel dat afkoelingsproces vraagt energie. Dat betekent dus ook dat je calorieën verbrandt. Zonder dat het moeite kost, en zonder dat je er moe van wordt. Je zit lekker relaxed en comfortabel en toch is je hele lichaam hard aan het werk. Je hartslag versnelt en je bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, alsof je een half uurtje gelopen hebt. Er zijn dus heel wat gezondheidsvoordelen aan zo’n
Health Mate-infraroodsauna, van detox tot cardiovasculaire training. 
 
En goedkopere sauna's dan?
Goedkopere versies werken met minderwaardige stralingselementen die géén langdurige gezondheidsvoordelen opleveren. De warmte doet wel deugd, maar het effect is gedaan eens je eruit stapt. Bovendien zijn de Health Mate infraroodsauna's als enige gemaakt van rode Canadese ceder, die ideaal bestand is tegen hoge temperaturen. Goedkopere houtsoorten vervormen of scheuren, rode ceder niet. 
 
  
Detoxen werkt
 
Tussen september 2002 en september 2005 namen meer dan 500 brandweermannen en reddingswerkers die betrokken waren bij de 9/11-aanslagen deel aan een sauna-detox-programma (de meerderheid van hen tussen de 35 en 45 jaar).
 
Ze hadden tijdens de reddingswerken immers zoveel stof en giftige gassen naar binnen gekregen, dat ze last kregen van ademhalingsklachten, maar ook van longproblemen, maagklachten, depressies, concentratiestoornissen... Hun lichaam was toxisch overbelast, en dat voelden ze in elke vezel van hun lijf. Het resultaat van de sauna-detox was verbluffend:
 
VOOR DE SAUNA-DETOX (gemeten gedurende 33 dagen)
  • 2,1 ziektedagen per maand
  • 4,4 dagen per maand van 'beperkte activiteit'
  • gaven ze een hoge score aan klachten waar ze last van hadden: huidproblemen, ademhalingsproblemen, emotionele klachten, spier- en gewrichtspijn
  • de helft van de deelnemers nam pijnmedicatie om klachten te verlichten 

NA DE SAUNA-DETOX
  • aantal dagen van ziekte of beperkte activiteit zakte naar 0,2
  • de score voor hun fysieke en geestelijke klachten daalde aanzienlijk
  • 84 procent van de deelnemers stopte met medicatie omdat de klachten voorbij waren
  • een opmerkelijke verbetering van de werking van hun schildklier 

Het was Dr Whitaker, beter bekend als America's most trusted wellness doctor, die deze resultaten enkele weken geleden op zijn website zette. Dr Whitaker is een klassiek geschoolde arts die zich, na zijn opleiding, bekeerde tot alternatieve geneeskunde en zweert bij behandelingen die gewone artsen vaak links laten liggen. In 1979 richtte hij zijn Witacker Wellness Institute op, dat alternatieve therapieën aanbiedt - van voetreflexologie bij chronischepijnpatiënten tot acupunctuur bij migraine en EDTA bij metaalvergiftiging.
 
Dr Whitaker verklaarde onlangs op zijn blog dat ie een saunafan is - eerst van de klassieke Finse sauna's en sinds kort van infraroodsauna's. Wat hem eerst gewoon gezellig leek ('een beetje zweten na een zware dag') is vandaag een overtuiging geworden: een infraroodsauna helpt om je gezondheid te verbeteren omdat je je afvalstoffen uitzweet. "Far infrared light directly and deeply penetrates the tissues and heats up the core body temperature. As a result, the air is much cooler, making it easier to breathe and allowing you to stay in longer and work up a better sweat", schrijft hij op zijn blog.
 
 
Detoxen in een Health Mate infraroodsauna: iets voor jou?
 
• Heel wat mensen met chronische pijn hebben een Health Mate infraroodsauna thuis. De infraroodstralen verzachten de chronische spierpijn bij fybromyalgie, artritis, spierpijnen... Maar daarnaast is ook het ontgiftingseffect voor hen mooi meegenomen. Want het is geweten dat mensen met chronische pijn sowieso hun lever fel (over)belasten. Enerzijds door de vele medicatie die ze slikken, anderzijds door de stresshormonen die ze aanmaken omdat hun lichaam voortdurend in pijn-modus is. Detoxen is daarom geen overbodige luxe voor hen.
LEES OOK: Het verhaal van Ilse, chronische pijn-patiënt
http://www.anneliesstraalt.be/asite/nieuws_detail.php?p=0,1,1,1,0,1&newsid=18
 
 
• Ook heel wat beroemde sportmensen maken gebruik van een Health Mate. Het is geweten dat intensief sporten vrije radicalen in je lichaam vrijmaakt. Dat zijn schadelijke verbindingen die de kans op blessures en ontstekingen verhogen. Na de training in een Health Mate zitten, maakt niet enkel de spieren extra flexibel, maar het detox-effect is ook goed om het risico op kwetsuren te beperken. 
LEES OOK: bekende sportmensen en tevreden klanten over hun Health Mate
http://healthmate.be/asite/ep-getuigenissen.php?p=26,0,1,0,0,1
 
 
• Mensen die ondanks hun vele dieetpogingen niet vermageren, kunnen gebaat zijn bij detoxen. Vaak vallen ze niet af omdat hun metabolisme niet goed werkt, en dat kan meerdere oorzaken hebben (je lichaam houdt te veel vocht vast, je maag-darmstelsel werkt niet goed of je hormonen zijn in de war), maar het komt eigenlijk steeds neer op dit: je lichaam heeft te veel toxische stoffen en zoekt een plek om die op te slaan. Dé place to be wegens volgens je lichaam 'redelijk onschadelijk' blijken je vetcellen te zijn. Toxische stoffen verstoren bovendien je hormoonbalans, waardoor je ook gewichtsproblemen krijgt. In dat geval is detoxen aangewezen.
LEES OOK: Waarom je ondanks je inspanningen geen gewicht verliest
http://www.anneliesstraalt.be/asite/nieuws_detail.php?p=0,1,1,1,0,1&newsid=29&search=gewicht&catid=
 
• Je kent vast wel iemand in je omgeving, of je hebt het zelf voor: je beweegt geregeld, probeert gezond te eten, je neemt tijd voor jezelf, slikt extra voedingssupplementen en je kruipt vroeger in bed dan normaal omdat je zo moe bent. En toch is er die slepende vermoeidheid die maar niet overgaat. Vaak komen daar nog andere klachten bovenop: migraineaanvallen, spierpijn en ontstekingen in je lijf, constipatie en maagklachten, een slechte darmflora... Je wordt snel ziek, voelt je zenuwachtig en angstig - vaak zelfs depressief - , je slaapt slecht, hebt last van concentratiestoornissen... Je dokter vindt geen specifieke oorzaak en dus modder je maar wat aan. Zware metaalvergiftiging kan daarvan de oorzaak zijn, en ook dan is detoxen aangewezen.
LEES OOK:  Detox jezelf van zware metalen
http://www.anneliesstraalt.be/asite/nieuws_detail.php?p=0,1,1,1,0,1&newsid=20
healthmate
 


 
 


HM PRODUCTS BENELUX NV
Hagenbroeksesteenweg 169, 2500 Lier

Disclaimer & Privacy Policy